Altcoins vallen, waardoor BTC meer ruimte krijgt om te groeien

Het grote nieuws vandaag is dat bitcoin gewoon verlegen is om de $11.000 mark te raken, maar nu het aantal cryptocurrency van de wereld door markt GLB op een verse hoogte is, beginnen vele altcoins hun stappen te herleiden en aan lagere aantallen te vallen.

De altmunten raken verse Lows als BTC-stijgingen.

Op het moment van schrijven zijn verschillende van de belangrijkste altcoins van de crypto ruimte tegen de Amerikaanse dollar aan, maar in vergelijking met de bitcoin is dat minder het geval. Ripple (XRP), bijvoorbeeld, is ’s werelds op twee na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie. De asset heeft de afgelopen week meer dan drie procent gewonnen, maar is nu met ongeveer zes procent gedaald, terwijl Chainlink (LINK) alleen al in de afgelopen dag met ongeveer vier procent is gedaald.

Dit is al eerder gezien. Als bitcoin het goed doet, hebben andere Bitcoin lifestyle gewoonweg niet de energie of de ruimte om te concurreren. Wanneer bitcoin het moeilijk heeft of niet zo vluchtig is als handelaren gewend zijn, kunnen ze vaak de crypto-industrie domineren, zoals ze dat de afgelopen twee weken deden.

Mohit Sorout – oprichtingspartner van Bitazu Capital – legde dit uit in een interview:

De meeste altcoin-cycli zijn gecentreerd rond de bitcoin-volatiliteit. Als het opdroogt, wil niemand BTC verhandelen. Dit leidt tot een grote opleving in speculatie over alts, waardoor hun prijzen stijgen – meestal krijgen alts met sterke verhalen en grootschalig memetisch gedrag de meeste volumes.

Cryptocurrency auteur en schrijver Nik Patel verklaarde onlangs dat hij gelooft dat bitcoin waarschijnlijk zijn marktdominantie zal voortzetten in de resterende maanden van 2020. Hij gelooft ook dat de munteenheid zijn recordhoogte van ongeveer 20.000 dollar weer zou kunnen bereiken tegen de tijd dat het jaar voorbij is. Hij legt uit:

Het zou me niet verbazen om de dominantie nu te zien stijgen totdat de BTC all-time highs (in afwachting van een bevestigde wekelijkse breakout boven $10.600) $20K breken en de alts een andere bodem vinden (zoals november/december 2016), terwijl ze zich tegelijkertijd verzamelen zoals maart-juni 2017.

De laatste paar weken zijn heel ondersteunend geweest voor de bitcoin. Ten eerste kregen traders overal het nieuws dat de aanwezigheid van institutionele spelers sterk is gegroeid in de loop van de tijd, met platforms zoals Grayscale die alleen al voor het tweede kwartaal investeringen van meer dan $1 miljard rapporteren. Dat betekent dat er elke maand meer dan 300 miljoen dollar werd geïnvesteerd in BTC gedurende ongeveer drie maanden.

Bovendien heeft de Fed aangekondigd dat ze meer stimulerende controles wil goedkeuren voor Amerikanen die getroffen zijn door het coronavirus, en de banken mogen nu cryptoklanten voorzien van bewaardiensten, waardoor de kloof tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde financiën wordt overbrugd.

Nog meer dominantie te komen?

Bloomberg analist Mike McGlone schrijft:

Te veel aanbod en gemak van toegang zou moeten blijven wegen op de meeste altcoins, nog steeds in een uitgebreide kater van de parabolische winsten tot de 2017-18 piek. Het is de toenemende differentiatie, rijping en meer wijdverspreide adoptie die de voorkeur geeft aan bitcoin, die steeds meer een goudachtige waardeopslag wordt.

admin

View more posts from this author