Anthony Scaramucci zegt dat GameStop rally bewijs is van Bitcoin „proof of concept“

Anthony Scaramucci, voormalig directeur communicatie van het Witte Huis, zegt dat de GameStop-rally laat zien waarom Bitcoin als concept zal slagen.

Bitcoins mooie toekomst

De GameStop-rally is het symbool geworden van individuele kracht die de macht van Wall Street overtreft. Scaramucci, die medeoprichter is van het alternatieve investeringsbedrijf SkyBridge Capital, sprak over de kracht van de gedecentraliseerde menigte die de markt in beweging brengt. Meer nog, hoe individuen die eensgezind handelen de status quo kunnen verstoren.

„De activiteit in GameStop is meer een bewijs van het concept dat Bitcoin gaat werken. Hoe ga je die gedecentraliseerde menigte verslaan? Dat is voor mij meer een bevestiging van gedecentraliseerde financiering.“

Scaramucci merkt op dat deze situatie is ontstaan als gevolg van de goedkope smartphonehandel, die de wereld van de traditionele financiën heeft gedemocratiseerd. Maar belangrijker nog, hij ziet de kracht van mensen als de primaire drijvende kracht.

Dit is volgens hem een goed voorteken voor de toekomst van Bitcoin Investor, aangezien velen het nu al beschouwen als „het geld van het volk“. Of op zijn minst de antithese van waar Wall Street voor staat.

SkyBridge Capital lanceerde eerder deze maand haar $ 310 miljoen gewaardeerde Bitcoin Fund LP. Bij de lancering zei Scaramucci dat hij optimistisch is over de toekomst van Bitcoin.

„Wij geloven dat Bitcoin zich in de beginfase bevindt als een opwindende nieuwe activaklasse.“

Wall Street krijgt klappen

De aandelenkoers van het failliete GameStop (GME) is de afgelopen zeven dagen met meer dan 700% gestegen.

Het bedrijf heeft meer dan 5000 winkels in de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en Europa. Maar zoals veel retailers heeft het te lijden gehad onder een daling van de consumentenbestedingen en gedwongen sluitingen als gevolg van de panieksituatie.

Het winkelconcern is nu echter het middelpunt van een strijd tussen „Robinhood traders“ en Wall Street.

De subreddit r/wallstreetbets wordt toegeschreven als het HQ van waaruit kleine handelaren hun acties hebben gecoördineerd. De laatste thread over de zaak, getiteld „The GME Thread, Part 2.1, for January 27, 2021,“ is een vastgepinde post met 6,8k reacties op het moment van schrijven.

Melvin Capital heeft zojuist zijn nederlaag toegegeven door zijn short positie tegen GameStop te sluiten na miljarden te hebben verloren op de handel. Op dezelfde manier zei Carson Block van Muddy Waters dat hij zijn shortpositie aanzienlijk had teruggeschroefd.

„Het is geen raketwetenschap – verminder je shortposities aanzienlijk of riskeer failliet te gaan. Deze fase zal voorbijgaan, maar in de tussentijd is het beter om toeschouwer te zijn in plaats van deelnemer.“

Tot nu toe heeft Wall Street in totaal 6,12 miljard dollar verloren – wat aantoont dat het een slecht idee is om tegen de mensen in te wedden.

admin

View more posts from this author